Muziekvereniging Harmonie Ootburg

dirigent

Dirigent Hans de Doelder

Hans de Doelder studeerde slagwerk en trombone lichte muziek op het Fontys Concervatorium. Volgde daarnaast diverse lessen en masterclasses klassiek (bas)trombone. Volgt nu lessen jazz-vibrafoon bij Hessel de Groff.

Als dirigent volgde hij zijn opleiding bij Bart Piqueur en dirigeert de volgende orkesten:
- Muziekvereniging Harmonie Oostburg
- Fanfare St. Jan te Sint-Jansteen
- Harmonie De Vereenigde Vrienden te Sas van Gent
- Koninklijke Fanfare Eendracht te Vrasene
- DOW blazers ensemble te Terneuzen
en valt regelmatig in als remplancant bij diverse orkesten. .

In 2011 gaf hij als gast-dirigent een concert met het groot harmonieorkest van Fuengirola (Spanje). Volgde diverse workshops directie in binnen- en buitenland oa bij het Metropoleorkest en de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht.

Als koper- en slagwerkdocent is hij verbonden aan instituut Toonbeeld en verzorgt zowel koper- als slagwerklessen bij diverse muziekverenigingen in zeeuws-vlaanderen. In de gemeente Sluis is hij sinds 2012 begonnen met zijn eigen slagwerkschool

Ook op basisscholen in oa Schoondijke en Axel worden wekelijks muzikale lessen in de bovenbouw verzorgd en ondersteunt hij muziekvereniging OKK te Schoondijke met hun jeugdgroep.

Sinds 2006 levert hij met zijn eigen bedrijf “Impression” slagwerk in de ruimste zin des woords aan oa orkesten, theaterproducties en prive